içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

TÜRK DE BİR NEFES AL

Hangimiz ? Türk olmanın , haklı gururunu yaşamıyoruz ki.

Türklüğü, ağacın gövdesi olarak düşünürsek tabi ki dalları olacaktır .5.000 yıldır tarih sahnesinde arzı endam etmekteyiz. Çünkü ; Tarih Türk¹le anlamlı.

Başbuğ, Mustafa Kemal Atatatürk¹e ne kadar dua etsek azdır. 

Lider Mustafa Kemal  ve silah arkadaşları cepheden cepheye koşarak BOZKURTLARI diriltmiştir. Türk çocuğu, vatansız kalmasın diye ! bir milleti devleşmiştir. Dönemin şartlarına göre en iyisini yapmıştır. İlkeleriyle, İnkılaplarıyla devrim yapmıştır. Türk milletinin içinde ki, kabaran vatan aşkını dışarıya çıkarmıştır. Özgür düşünceyle, seçme seçilme hakkı vermiştir.

Diktatör de olabilirdi ama  Türk milletine  “ Efendiler “ diye hitap etmiştir. Türklük için çalışmıştır.

Ne yazık ki ,bit beyinli insanlar anlamak istemiyor, işlerine  gelmiyor. Böyle insanlar hiç tarih kitabı okumamış, geçmişini bilmeyen, geleceğini tayin edemeyen insanlar… Gülüyorum… Atatürk¹ün hak olarak verdiği özgürlük sayesinde konuşabiliyorlar. Aziz Nesin’in fikirleriyle büyük ölçüde ters fikriyata sahibim ama hak verdiğim konular da olmuyor değil.
Vatan toprağı kutsaldır. Türkiye bölünmedi, bölünmemelidir, bölünemez.                            

Bu vatan şehit kanı yoğruldu, yalnızca silahlı kuvvetlerimiz değil. Hatırlarsanız “ 11 aylık Behirhan bebeği ve annesini “alçaklar tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu, sonsuzluğa uğurladık. Lise son sınıf öğrencisi “Serap Eser” otobüse atılan molotofkokteyli sonucu, yanarak şehitlik mertebesine yükselmiştir. Ve daha niceleri. Bölünme mevzusunu kapatabiliriz. Hainlerin kökeni ne olursa bu alçaklıklarını değiştirmeyecektir.

Türk, İslamiyet¹den öncede vardı. Mesela; Oğuzlar, Hunlar, Göktürkler, Avarlar.

 Az değil ! 5.000 yıllık tarihimizin mihenk taşları olan bu devletler yokmuşçasına davranılıyor. Hala Hristiyanlık dinini benimseyen Türkler ; Gagauzlar, Çavuşlar, Hakaslar var. Şaman olan Türkler var. Yok sayan zihniyet hanedanlık adını, kimliği gibi benimsemişler. Çok ilginç ! 

Türkü hiçbir yerden silemezsiniz. Bana göre “Türk “ üst-alt kimlik değil, kimlikler üstüdür. Üstün ırktır.

Tarihimizden aldığımız güç, Atalarımdan aldığımız kuvvetle, kıyamete kadar buralardayız. 

Türk de bir nefes al; … 

ULULARIN DUASI ÜZERİNİZE OLSUN.

 

Bu yazı 2687 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI