İsrail, İran'ı vurdu
İsrailli bir askeri yetkili, gazetecilere yaptığı açıklamada İran’daki nükleer tesislerin hedef alındığını söyledi
İsrail, Cuma gününün ilk saatlerinde İran’ın başkenti Tahran’ı hedef aldı. Kentin birçok noktasında patlama sesleri yankılandı. İsrail, saldırıda nükleer ve askeri hedeflerin vurulduğunu açıkladı.
Tahran’daki halk, patlama sesleriyle uyandı. İran devlet televizyonu da patlamaları doğruladı. Ne tür hedeflerin vurulduğu hemen netlik kazanmazken, kentin batısındaki Çitgar bölgesinden dumanların yükseldiği görüldü. Bu bölgede bilinen bir nükleer tesis bulunmuyor. Ancak ülkenin diğer bölgelerinde neler olduğu da henüz bilinmiyor.
İsrailli bir askeri yetkili, gazetecilere yaptığı açıklamada İran’daki nükleer tesislerin hedef alındığını söyledi ancak hangi tesislerin vurulduğu bilgisi paylaşılmadı. Aynı zamanda bazı askeri hedeflerin de vurulduğu belirtildi.
İsrailli Bakan saldırıyı duyurdu, acil durum ilan edildi
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkesinin İran’a yönelik saldırıyı gerçekleştirdiğini doğruladı ancak hangi hedeflerin vurulduğuna dair ayrıntı vermedi. Gallant, “İsrail’in önleyici saldırısının ardından İran’dan İsrail’e füze ve insansız hava aracı saldırıları bekleniyor,” dedi.
Tarih: 13-06-2025